Kartoffelroulade med flødeost og kylling
Denne “roulade” er SÅ lækker! Også giver den rigtig mange muligheder, fordi man kan skifte så mange ting ud f.eks. kød og flødeost. Vil helt bestemt anbefale den, også er den jo heller ikke særlig usund. (Jeg fik desværre ikke et ordenligt billede af rouladen da den var færdig, så der kommer et nyt op næste gang jeg laver den. Hvilket bliver snart)
Kartoffelroulade med flødeost og kylling
Passer til 3 personer.
3 Store kartofler
3 Store gulerødder
1 Løg
En håndfuld purløg
2 Æg
Salt og peber
450g kylling (Andet kød kan også bruges)
1 Pakke smøreost (alle smøreoste kan bruges, personligt skifter jeg tit imellem dem for at variere)
150g Revet ost
Sådan gør du:
Skræl kartofler og gulerødder, og riv herefter på rivejern.
Skær purløg i løg i små stykker.
2 Æg piskes sammen med salt og peber.
Kartofler, gulerødder, løg og purløg vendes i.
Kom det hele på bagepapir på en bageplade, og tryk det fladt.
Kom det i ovnen og bag på 200 grader i 30 min.
Skær kyllingen i små stykker og steg til det er gennemstegt.
Tag pladen ud af ovnen og smør smøreosten på.
Læg kyllingen på og rul sammen som en roulade.
Kom til sidst revet ost på toppen.
Bag i ovnen i 10 min på varmluft/grill
Serveres med en simpel salat. – Velbekomme 🙂 Tip: Kylling kan skiftes ud med skinke.
obs. Har erfaret at flere har problemer med at få bunden af bagepapiret, her er nogle tips:
– Bag evt 10 min mere.
– Inden dejen ligges på bagepladen, så sørg for at den er varm, dette vil gøre at bunden hurtigere får en skorpe og ikke hænger fast i bagepapiret.
– Når den tages ud af ovnen, så trækkes den direkte over på et vådt opvredet viskestykke, det hjælper med at løsne fra papiret.
Har lavet rouladen med tun fra dåse og med røget laks. Begge var gode men jeg foretrækker med tun ( jeg spiser ikke kød og fjerkræ)
Den er på listen over favoritopskrifter 😊