Brownie cookies med skumfiduser

Kartoffelroulade med flødeost og kylling

Denne “roulade” er SÅ lækker! Også giver den rigtig mange muligheder, fordi man kan skifte så mange ting ud f.eks. kød og flødeost. Vil helt bestemt anbefale den, også er den jo heller ikke særlig usund. (Jeg fik desværre ikke et ordenligt billede af rouladen da den var færdig, så der kommer et nyt op næste gang jeg laver den. Hvilket bliver snart)

Kartoffelroulade med flødeost og kylling

Passer til 3 personer.

 

kartoffelroulade

3 Store kartofler

3 Store gulerødder

1 Løg

En håndfuld purløg

2 Æg

Salt og peber

450g kylling (Andet kød kan også bruges)

1 Pakke smøreost (alle smøreoste kan bruges, personligt skifter jeg tit imellem dem for at variere)

150g Revet ost

 

Sådan gør du:

 

Skræl kartofler og gulerødder, og riv herefter på rivejern.

Skær purløg i løg i små stykker.

2 Æg piskes sammen med salt og peber.

Kartofler, gulerødder, løg og purløg vendes i.

Kom det hele på bagepapir på en bageplade, og tryk det fladt.

Kom det i ovnen og bag på 200 grader i 30 min.

Skær kyllingen i små stykker og steg til det er gennemstegt.

Tag pladen ud af ovnen og smør smøreosten på.

Læg kyllingen på og rul sammen som en roulade.

Kom til sidst revet ost på toppen.

Bag i ovnen i 10 min på varmluft/grill

 

Serveres med en simpel salat. – Velbekomme 🙂 Tip: Kylling kan skiftes ud med skinke.

obs. Har erfaret at flere har problemer med at få bunden af bagepapiret, her er nogle tips:

– Bag evt 10 min mere.

– Inden dejen ligges på bagepladen, så sørg for at den er varm, dette vil gøre at bunden hurtigere får en skorpe og ikke hænger fast i bagepapiret.

– Når den tages ud af ovnen, så trækkes den direkte over på et vådt opvredet viskestykke, det hjælper med at løsne fra papiret.

kartoffelroulade

kartoffelroulade

kartoffelroulade

kartoffelroulade

27 kommentarer

  • Alita Tind

    Har lavet rouladen med tun fra dåse og med røget laks. Begge var gode men jeg foretrækker med tun ( jeg spiser ikke kød og fjerkræ)
    Den er på listen over favoritopskrifter 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miriam

    Jeg puttede de revne kartofler/gulerødder i et viskestykke og vred en del af væden ud og puttede et æg mere i dejen. Det fungerede perfekt! Glæder mig til at spise den om lidt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Kan man lave et par stykker i forvejen og fryse dem ned?
    Er lidt på jagt efter de gode opskrifter som er sunde men kan fryses ned så en travl hverdag blir mindre hektisk og madlavningen ikke blir et kompromis med hurtig og knap så sundt mad

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Små glæder i hverdagen

      Jeg har desværre ikke prøvet og fryse den ned, så det ved jeg desværre ikke 👎🏼

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

    er den sense?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Små glæder i hverdagen

      Ja den går rigtig godt under sense principperne 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hej har lavet rouladen men min var slet ikke bagt færdig efter 30 min, det hang slet ikke sammen, så den fik lige 10 mere men det hjalp ikke, og da jeg skulle rulle den sammen hang det fast i bagepapiret og den var ikke bagt, hvad gør jeg forkert, nu har vi rullet den sammen så godt vi kunne og nu står den i ovnen på varmluft indtil den ser bagt ud

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Små glæder i hverdagen

      Øv det er jeg ked af og høre 🙁 Det er desværre et problem for mange har jeg oplevet, og synes det er så frusterende, fordi den altid lykkedes for mig 🙁 havde du meget væde i “dejen” fra grøntsagerne? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • mia

      ja der var en del væske, kan det være derfor?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ina Jørgensen

    Kan resterne spises dagen efter, eller er det ikke godt med kartoflerne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Små glæder i hverdagen

      Den er også rigtig god dagen efter 😍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • gurli nielsen

    heej naajj denne katofl rodlade ser virkelig lækkkeret ud ,uha jeg glæder mig til at prðve den hi hi

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er SÅ lækker.
    Jeg har desuden tilsat 4 fed hvidløg i kartoffelblandingen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kim Priskorn

    Har lavet en roulade på samme måde, bare med spinat. Og det egnet sig godt til en fiskeret.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten kolby

    Jeg kunne ikke rulle som en roulade, ville ikke slippe papiret. Skulle det have været smurt med olie eller er det mon bagt for lidt. Smagen var der ikke noget i vejen med 😋😋😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Karina Strømgart

      Jeg havde også svært ved at få den af papiret, jeg vendte den på et skærebræt og fik papiret af, meget forsigtigt. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Små glæder i hverdagen

      Dejligt du fik den af, men det burde ikke være så besværligt 🙁 Prøvede du og give den ekstra tid i ovnen? 🙂 og havde du meget væde i “dejen” fra grøntsagerne? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Karina

      Ja den fik 10 min. ekstra .Men selvom det var lidt svært at få den af, var det besværet værd. Jeg skal bestemt lave den igen. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Karina Strømgart

      Den er sååå lækker. Men jeg kan altså ikke få 150 gram revet ost til at ligge oven på den, skulle noget af det ha været i “dejen”? M.v.h. Karina.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Små glæder i hverdagen

      Underligt 🙂 Måske du har rullet for stramt, så den ikke er så stor? 🙂 Ellers bare lig passende med ost på. Tit når jeg køber revet ost, ligger det ofte i en “klump”, det gør det meget nemmere 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Karina

      Eller også skal det bare ligge mere i lag end jeg gjorde. 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lyder vildt lækkert! Denne opskrift må jeg prøve en af dagene 🙂

    Hilsen Kirsten
    http://kirstenthulesen.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Schmidt

    Lyder rigtig lækkert 👍😋 hvor meget af rouladen spiser du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lone pallesen

    hej blev helt ellevild af glæde over at finde en opskrift på kartoffelroulade på sense,s side, elsker kartofler hvis man kan udtrykke sig sådan, vil prøve at lave den i næste uge hvor jeg har fri, kan næsten ikke vente.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ally holm

    god mad der altid smager godt ,,,,,,,,,,,,,,,

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hannah Saskow

    Hvor ser det lækkert ud! Jeg vil prøve kartof-rouladen imorgen. Hilsen Hannah, 75 år.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie cookies med skumfiduser