Big Mac roulade

Frikadeller med kartoffelsalat

Denne ret er et sommerhit herhjemme 🌞 Også kan man jo få kartoffelsalat til alt! Denne opskrift bringer minder frem hos mig, fordi jeg har fået den hele mit liv igennem, og ingen anden kartoffelsalat kan slå denne! 😍 Og frikadellerne? Behøver jeg overhovedet sige mere? Alle danskere kender til frikadeller, og er altid perfekt dagen efter på en god rugbrød 👌🏼

Kartoffelsalat

Passer til 4 personer. 

Frikadeller:

500g. Hakket svinekød

4 spsk. Havregryn

2 spsk. Mel

2 dl. Mælk

1 Æg.

1 Stort løg (Skåret i små tern)

2 fed hvidløg (skåret i små tern)

Salt og peber

 

Kartoffelsalat:

1500g. Kartofler

1 dl. Mayonnaise

3 dl. Creme fraiche

1 tsk. Sennep

3 tsk. Citronsaft

1 Løg (skåret i små tern)

En håndfuld purløg

1 tsk. Karry

1 tsk. Salt

1/2 tsk. Peber

 

Sådan laves det:

Start tidligt på dagen med at skrælle og koge kartoflerne, så de er klar til aften.

Lav med fordel kartoffelsalaten en time før, så den får lov til og trække.

 

Kartoffelsalat:

Bland mayonnaise med creme fraiche.

Tilsæt sennep og citronsaft, rør rundt.

Tilsæt karry, salt og peber, rør rundt og smag til.

Tilsæt løg, purløg og kartoflerne (skåret i tern).

Rør rundt og stil på køl.

 

Frikadeller:

Tilsæt alle ingredienserne i en skål og rør rundt i 3-4 min.

Stil gerne på køl i en halv time inden stegning.

Form små boller med en ske og din hånd, og steg den på panden på alle sider til de er gennemstegt.

(Jeg plejer og give alle frikadellerne 10 min i ovnen til sidst, så alle er lige varme.)

Server med den kolde kartoffelsalat.

– Velbekomme 🙂

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Big Mac roulade