Pølsehorn
pølsehorn er en klassiker, og de slår aldrig fejl i en god madpakke. For at variere fylder jeg tit skinke og ost i, istedet for pølser, mums! 👌🏼
Passer til 24 pølsehorn.
2 æg
4 spsk. Sukker
2,5 dl. Lunkent vand
1 pakke gær(50g)
0,5 tsk. Salt
1 dl. Olie
600g. Mel
1 æg til pensling
Sådan laves de:
Æg og sukker piskes til en meget luftig masse.
I en anden skål opløses gæren i det lune vand, tilsæt olie og salt og rør rundt.
Bland æggemassen med gærmassen, rør forsigtig.
Tilsæt halvdelen af melet og rør de værste klumper ud.
Tilsæt resten af melet, og ælt godt igennem. Ælt i 10 min. (Hvis den er meget klistret i starten, så kan du tilsætte lidt mel, men pas på med at tilsætte for meget.)
Dejen stilles til hævning et lunt sted i 45 min.
Ælt dejen igen, og del i to.
Rul den ene halvdel flad som en pizza, læg pølser på, skær ud, og rul sammen. (Se billeder nedenfor)
Læg pølsehornene på en bageplade og lad dem hæve i 25 min.
Pensl med æg og bag i ovnen i 12 min ved 200 grader alm ovn. (Til de er gyldne)
– Velbekomme 🙂
Tips: skift pølserne ud med skinke og ost 😍 Dejen kan også bruges på de lækreste fødselsdagsboller.
Dejlig opskrift men jeg deler dejen i tre.😀Det er nemmest